Nadat je geleerd hebt voor het theorie-examen en al je voorbereiding hebt getroffen om ontspannen je examen tegemoet te gaan ben je klaar voor de examendag. Om je een idee te geven van hoe die dag eruit zal zien nemen we je hier stap voor stap in mee.

Let op: zorg dat je je identiteitsbewijs en je reserveringsnummer bij je hebt en dat je op tijd bent!

Wanneer je arriveert op het CBR meld je je eerst aan bij één van de aanmeldzuilen. Dit doe je met je identiteitsbewijs en je reserveringsnummers. Je reserveringsnummer vind je in de email die je van het CBR ontvangen hebt. Na het aanmelden neem je plaats in de wachtruimte en wacht je tot je nummer op het scherm verschijnt. Zodra je nummer op het scherm verschijnt is het tijd om je spullen in een locker te stoppen. Zorg dat je alles in je locker stopt! Je mag namelijk echt alleen maar je identiteitsbewijs meenemen het examen in. Let op dat je je lockernummer en je code onthoudt! Zo kun je na het examen je spullen makkelijk terugvinden. Nu kun je wachten in de wachtruimte totdat je opgeroepen wordt.

Zodra je opgeroepen wordt om naar de examenzaal te gaan meld je je bij de balie. Hier checken ze je identiteitsbewijs om zeker te weten dat jij diegene bent die het examen aflegt. Houd je legitimatie dus bij de hand. Hierna mag je door naar de examenzaal. Je neemt plaats achter een computer en vult daar je reserveringsnummer en je e-mailadres in. Op je e-mailadres krijg je de uitslag van het examen. Nu gaat je examen van start. Bij sommige onderdelen kun je vragen markeren met een vlaggetje. Dit is handig als je twijfelt bij een vraag en hier laten nog op terug wilt komen.

Klaar? Dan krijg je direct je uitslag te zien op het scherm. Binnen twee uur krijg je deze uitslag ook op de mail.

Message Us on WhatsApp
x